Sade Kek Tarifi | Nasıl Yapılır?
Malzemeler
3 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanillin
3 su bardağı un
Hazırlanışı
Öncelikle karıştırma kabına 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
Daha önceden elediğimiz unun yarısını ve 1,5 paket kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya başlayalım. Ben 200 mililitre klasik su bardaklarıyla toplamda 3 su bardağı un kullandım.
Kalan unu da ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuz hazır. Şimdi sıvı yağ ile yağladığımız 27x40 santimetrelik büyük boy dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltalım.
Ardından önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
Sade kekimiz hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra keki dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder